1200 Miljarder

Vart tar dina pengar vägen?
 
En liten dokumentär från 2006 om vad staten gör med dina pengar. 
 
"Under ett halvår reste Martin Borgs runt i Sverige i en gammal sheriffbil. Resultatet blev "1200 miljarder" - en jakt på slöseri med skattepengar, med humor som vapen."
 
I give you Money: 
 
Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2013
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

The overview Effect

Religion Överflödigt
 
Vem behöver egentligen det bedrövliga konceptet religion som skapar krig, kvinnoförtryck och galna syner på våran omvärld, fantasier om en skapare osv när det finns något så vackert som verkligheten?
 
Jag har precis sett klart Brian Cox nya serier Wonders Of Life. Mannen bakom BBCs fantastiska serier Wonder Of The Solar System samt Wonders Of The Universe. Denna gången går han ner på en lägre nivå, uppkomsten av livet på jorden. Han förklarar det ur ett verklighetsförankrat perspektiv, visar spår av detaljer som hur våra sinnen uppkom, vart började livet, vart kommer vårat vatten ifrån osv osv. Och som vanligt är det fängslande och fascinerande i dessa tider av galenskap.
 
Man brukar säga det enda universiella språket är mattematik, och detta gäller även vetenskap. Här slipper vi fantasifoster som är profeter och tillika pedofiler. Varför väljer man att lägga sin tro på en fantasiroman när verkligheten finns precis framför dig? När vetenskapen bombarderar dig med sin glans och storhet varje gång du öppnar ögonen. Eller drömmer?
 
Detta är en gåta för mig, och kommer alltid vara. Vi krigar om vilken gud som skapade jorden, medans vetenskapen sitter och tittar på och sakar på huvudet. Det är då skönt att se sådana här serier som kan ge en förhoppningsvis uppfriskande syn på Tellus.
 
Invånarna på denna runda boplats är alldeles för fokuserade med att övetala varandra vilken lögn som skapade oss. Alldeles för upptagna med att lösa problemet med vart vi ska hälla ut avfallen som är giftiga, alldeles för upptagna med att dölja kvinnor för man är rädd man ska våldta dem, alldeles för upptagna med att avskeda så många som möjlig så man går med större vinst, alldeles för upptagna med att sälja så stora påsar chips som möjligt, alldeles för upptagna med att bestämma i en regering om alla som har ipad ska betala tv-licens eller ej.

För mig är allt detta idioti. Folk är så blinda så de glömmer bort att under alla kläder ser vi precis likadana ut. ALLA kommer vi från samma plats, visste ni det?

Allt som bygger upp dig och mig, har ett ursprung. Och det är stjärnorna. Visst låter det som ännu en saga? Men det är det inte. Allt vi består av, alla grundämnen vi är uppbyggda av, du, jag, alla andra, våran jord, vatten, berg, järn, guld, kol, syre! Alla grundämnen skapas nämligen i en stjärnas födelse.
 
Och för mig är detta den stora bilden. Vårat universum, vårat egna solsystem! Våran jord!
 
Vi håller på att förstöra den med religion, girighet, idioti, politik. Vi måste börja se på oss själva med nya ögon. För som det är just nu så kommer vi inte klara det. Det har gått för långt. Människor ser överlag bara rakt fram och ignorerar det som finns runt omkring. Konsekvenser av dess handlingar är ointressant uppenbarligen. Det enda som verkar gälla är nuet. Inget annat. Och det är så fel, så fel. Vi måste börja kunna se frammåt, se oss själva i våran situation, våran jord, vad vi gör med den. För det kommer inte hålla. Vi måste börja släppa alla skillnader, lägga religion åt sidan och börja fudnera på vart vi ska börja. För vi är på god väg att lägga en stark grund för våran undergång. Skillnaderna i kulturers utvecking är för stor. Vi måste hjälpas åt. Hjälpa varandra att inse att en profet eller gud inte kan stoppa alla enorma mängder problem, föroreningar, girighet, idiotiska regeringar och miljöförstöring som existerar. Det ENDA som kan stoppa sånt här, det är VI! Ingen annan, ingen bok i världen är magisk och kan uppfylla våra önskemål. Människan är stark nog att lösa problemen. Men viljan måste finnas där. Tron på VARANDRA, inte på något annat. Vi ÄR redan magiska.
 
Vi kommer ju trots allt från stjärnorna!
 
Här kommer en kortfilm om vad astronauter upplever när de ser jorden. Deras tankar om dess storhet, och hur våra hjärnor i de flesta fall inte är kappabla att se den stora bilden. Den stora bilden innebär våran framtid, jordens överlevnad och vad vi måste göra för att klara av den. För som det är nu dödar vi sakta men säkert våran "pale blue dot". 
 
Overview ger oss förhoppningsvis en tankeställare. Och det är så skönt någon säger detta. Så titta nu på denna. Och har du tid, kolla in Brian Coxs serier i Wonders-kollektionen. De två fösta säsongerna finns på skiva, den tredje har precis sänts klart, men finns att kika på på nätet.
 
I give you The Overview:
 
 
Med all kärlek till mina medmänniskor, vart ni än befinner er

/// Magnus Svensson 2013
\\\ Tellus - Om Maz Själv får välja

Shoenice22

Vem då?
 
Ja, snubben som blivit ett fenomen på Youtube (självklart). Han äter det mesta, typ lim, papper, glas, eller vad man nu kan tänka sig. Och han verkar dessutom väldigt speciell.
 
Nu har Vice släppt en ny minidokumentär om just denna mannen som är värd att kolla in. Enjoy!
 
I give you "Well basically..." 
 
Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2013
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

Feta Djur?

Afrika på diet?
 
Hur skulle det se ut om djuren i afrika var som runda bollar? En fråga vi alltid ställt oss. Nu har vi äntligen svaret!
 
I give you Size Does Matter:
 
Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2013
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

Air Force One

Lite tisdagsdokumentär kanske?
 
Jamenvisst det fixar vi ju. Så här kommer 45 minuter om Air Force One. Have fun!
 
I give you The 1:
 
Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2013
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

Jäger

Memory Lane
 
Häromdagen när jag rotade i gamla designer på mina hemsidor dök det upp två bilder som våldsamt slängde mig ner längs "memory lane. Dessa bilder på mitt gamla stammishak Jäger. Good times, good times. När det försvann så gjorde även "mitt" ställe det, där jag alltid hängde. Fikade, lunchade, och givetvis stampade. Och inget ställe har efter det kommit upp i awesomehetsfaktor "majestic".
 
Eventuellt kan det vara så att om man idag skulle uppleva det igen så skulle man inte känna samma sak. Ni vet, om man såg en gammal favoritfilm från 80-talet. Och så ser man den idag och inser att "ok, SÅ glimrande bra var den ju inte". Men vad gör det, DÅ tyckte jag ju uppenbarligen det, och det minnet lever och frodas gott där bak i hjärnan.
 
Så givetvis måste jag dela med mig av dessa 2 fasadbilder. Det är inte mycket, men förhoppningsvis väcker det lite sköna minnen för en del av er där ute. Vad tyckte ni om Jäger? Kommentera!
 
I give you Jäger:
 
Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2013
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

Armour of God 2

Nu blir det Lördagsbio med Jackie Chan
 
Vi kör en liten klassiker denna helgen tycker jag. Har du 92 minuter över och gillar Jackie så chilla en stund och må lite gott. Ska nog jag göra.
 
I give you Buttkicking: 
 
Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2013
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

Fredags-synk

Så var det fredag!
 
Och vad bättre än lite läpp-synkning? Ja, mycket förmodligen, men nu får det bli denna snubben. Inte alla chipsen i påsen kan tyckas, men rätt skickligt mimspel och exakt. 
 
I give you Inte Fredagsdans: 
 
Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2013
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

Tack!

Tack mina vänner!
 
För att ni alla förgyllde min födelsedag. Jag uppskattar och värderar alla och ni hjälpte alla till att få min dag att bli lite extra awesome.
 
I give you this:
 
Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2013
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

RSS 0.91

Blogg listad på Bloggtoppen.se bloglovin