Mutant: År Noll

Geeks Rejoice!
 
Som gammal Mutant-nörd är detta lite smått otroliga nyheter. Jag började med rollspelet mutant när jag var liten. Skaffade givetvis Mutant 2 och Ragnarök osv. Sen kom nya versioner jag inte gav mycket för. För mig är Mutant ett "efter-katastrofe-spel". Men sen tog ett nytt förlag, Järnringen, över licensen för att göra ett nytt Mutant. Och efter Mutant Rymd osv valde de att gå tillbaka till mycket av ursprunget, ett skandinaviskt spel som utspelade sig efter en stor katastrof. Fantastiskt. Och så länge jag för övrigt viljat se en svensk långfilm baserat på detta.

Hursom, Järnringens version verkade fantastisk. Otroligt illustrerad dessutom. Sen tog dock deras licens slut och Järnringen upphörde. Mycket pga tidsbrist osv. Men nu visar det sig ett nytt förlag tagit över facklan, Fria Ligan. Och de kommer ta en ny riktning, på sätt och vis. Jag är väldigt nyfiken dock.

"Spelet, vars startbox får undertiteln År Noll, produceras under licens från Paradox Entertainment och målet är utgivning våren 2014 – 30 år efter Äventyrsspels första version av spelet. Mutant: År Noll produceras av Fria Ligan, men även flera erfarna och skickliga tidigare Mutantskribenter deltar i projektet."
 
För mig blev det dessutom ett nostalgisk kick när jag läste ANders Blix Är med och skriver lite av materialet!
 
De har gjort en liten teaser, och den är riktigt nice: 
 
 
Så, det är med stor nyfikenhet jag ser fram emot detta, vad de kommer hitta på, med allt runtomkring. Här kan man även läsa lite om va de har tänkt sig:
 
http://frialigan.se/mutant-rollspel-efter-undergangen/faq/

Kunskapens Pris
 
Det har inte gjorts någon svensk långfilm om Mutant, eller en liknande värld, men för några år sedan kom en kortfilm som heter Kunskapens Pris, som enligt mig är mer eller mindre exakt hur jag framställde mig Mutant när jag spelade det. Ingen gigantisk budget, men konceptet går fram. Det hela är som en lång ballad framförd av Freddie Wadling.
 
I give you Mutant: 
 
Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2013
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback