Luke Winslow-King

The Comin' Tide
 
Min bror slängde upp något på sin FB nyss. Och som så ofta är han lite av en virtuos på att hitta musik som faller mig i smaken.
 
Jag har i alla år haft en lite udda smak av musik. Inte det att jag lyssnar på ett polskt prekärt garageband från Borås, utan mer det att jag gärna faller för låtar på en skiva som sällan släpps som singel. Detta speciellt med topplistemusik. Typ vanliga rätt tråkiga saker, som den stora massan faller för. Jag hittar dock gärna något sista spår, eller något som skiljer sig från vad artisten brukar göra. Typ, ett dödsmetallband får en snilleblixt att göra en ballad, säger vi. Då brukar det ofta bli väldigt bra när artister gör experiment som går utanför deras egna ramar.
 
Vidare, så har jag nog alltid dragits till den elektroniska sidan av musiken mest. Ni vet, sånt som alla andra alltid säger "men de DÄR e ju ingen musik? Det låter ju bara blip blop?" Ja, ni vet den obildade kategorin som än idag inte vet att den mesta musiken har syntar och annat elektroniskt i godispåsen.
 
När jag sätter på musik hemma och det är låt säga, fest, så går alltid någon och byter till något de känner igen från en topplista. Som de hört 3000 gånger spelas sönder på radion. Bara sådär så de kan känna sig trygga i sin egna zon. Jag å andra sidan låter alltid folk lyssna på vad de nu själva sätter på. Ja, det är svårt att tycka om det man gör! ;)
 
Men, när det då kommer till mainstreammusik, så verkar jag dras till svängigare saker, blues osv. Ju mer glatt och härligt, dessto bättre. Så nu när brorsan postade en låt av Luke Winslow-King så  kände jag att jag hittat en ny liten skattgömma. Bluegrass och folkmusik. Det svänger så jag trillar av den väl insuttna ikea-stolen jag parkerat min stjärt i. tack brorsan! Detta...är...bra!
 
Så, kom igen katten, det svänger ju!
 
I give you The Tide: 
 
Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2013
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback