Mutant - Kunskapens Pris

A Tribute to the Geeks

Under hela min uppväxt var jag en riktig geek. Jag vet inte om någon av mina läsare spelade rollspel när de va yngre, eller för all del nu, men detta är för er. och för mig själv :)

De flesta spelade nog Drakar & Demoner, men min favorit var utan tvekan Mutant. I ett framtida Sverige, efter katastrofen, lever människor i symbios med muterade likasinnade, djur, robotar och allehanda figurer. Det som gjorde det hela så intressant var att handlingen var förlagd just till Sverige. De flesta städerna var borta och bestod av Förbjudna Zoner, där radioaktiviteten var såpas hög så man inte kunde vistas där. Men där inne fanns spår av den teknologi som en gånge xisterade. Laservapen, bilar, datorer osv osv. Charmen med allt var att sådana saker var extremt sällsynta. Världen befann sig snaare i någon sorts western-era, kryddat med teknologi.

Allt sedan jag började spela detta ville jag se ett epos i film-form. Svensk givetvis. Det närmaste man kom var Mutant Chronicles, en amerikansk film tror jag. Grunden finns där, ett gäng väldigt blandade människor beger sig ut på äventyr, men det spårar givetvis ur. nej, jag ville ha en svensk film. Fy fan va jag längtade efter det.
Men så för några år sedan stötte jag på en titel, "Kunskapens Pris". En kortfilm på 20 minuter, lågbudget förvisso, men den satte känslan EXAKT för mig. Åtminstonne för de områden man får se på landsbyggden. Vi rör oss aldrig i de större städerna. Men ändå. Jag fick tag på den till slut via en piratbukt nära dig, tyvärr. Jag hade gärna köpt den, men tyvärr var den slut.

Nu hittade jag den dock på Vimeo i sin helhet, och givetvis måste jag lägga upp den här. Det är en lågbudget-rulle givetvis, men välgjord för den delen. Så, finns det några Mutant-fans bland er, så är detta för er. Jag skulle börja spela det alla dagar i veckan om jag fick chansen.

Se, Erik, Jens, Wiklund, när kör vi ;)

Edit: Läste precis att en av tecknarna till sista upplagan av Mutant, från Järnringens förlag, ligger bakom filmen. Det förklarar givetvis en väldans massa varför tonen är så korrekt genomsyrad av Mutant.

I give you Kunskapens Pris:


Mutant, alltid i mitt hjärta!

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback