Lars Vilks överfallen vid föreläsning i Karlstad

Äggkastning och mordhot

Jag inleder med detta:

Det finns en Facebookgrupp om detta event med, och givetvis stormar det lite där nu. Men jag citerar en av rösterna som sätter det rätt exakt. Neutralt och vettigt:

Mensur Geci: "Ni talar om yttrandefrihet? Ni kom till detta land precis som mig för att ni inte fick säga vad ni vill, vi levde i förtryck och vår önskan var att tala i det fria, eftersom det är en av demokratins starkaste grundregel. Så kom inte idag och säg att en man inte ska få säga vad han vill, spec i ett land som inte är erat, ni slåss för samma sak, ni förtrycker han precis som vi blir förtryckta i våra länder, det är upp till oss att visa att vi är bättre människor än det och lyssna på vad allihopa har att säga, vi ska vara ett föredöme för detta, inte försöka köra på samma metoder som vi blivit utsatta för. Jag håller inte med det Lars gör, men det fria ordet är det fria ordet."

Som vanligt när Lars  pratar öppet så får han inte prata under det vi väljer kalla yttrandefrihet, utan måste störas utav individer som lever i det förflutna och förlitar sig på något som kallas religion. Att leva så står dem givetvis fritt.

Han råkade dock även denna gången ut för mordhot, skälsord och dessutom ett matigt inslag, äggkastning. För att citera The Penguin i Batman Returns:

"Why is their always someone who brings eggs and tomatoes to a speech?"

Jag själv gjorde en smarrig omelett igår, ett mycket bättre utnyttjande av denna tillsynes vita oskyldiga sfär av mat. Andra, ja, de hittar ovanligt kreativa sätt att nyttja dess kladdiga innehåll till tonerna av ”Allahu akbar”.

Lars hade alltså föreläsning på universitetet i Karlstad om yttrandefrihet. Något som alltså råder i detta landet. Ingen gnäller om Jesus ritas upp på ett karikatyriskt sätt, men när muhammed visas utanför en bar, som nu i karlstad, ja, då passar det tydligen utmärkt med mordhot. Och det var faktiskt bra detta hände, då får han sin poäng bevisad än en gång. Så jag tycker istället vi ska tacka dessa störande ouppfostrade individer som bevisar igen att han uppenbarligen har rätt. Vi HAR inte yttrandefrihet inom vissa områden. Som han säger i slutet på sita filmen jag bifogar, att det är synd att man inte kan utbyta civiliserade åsikter på ett universitet.

Hade vi haft det yttrandefrihet hade detta inte hänt och ingen hade brytt sig. Nu kan man tycka att han visar dåligt med respekt? Nej, det gör han inte enligt mig. Vi HAR yttrandefrihet. TYCKER du en TECKNING är stötande på en fantasifigur som aldrig funnits, titta inte på den. Så enkelt är det.

JAG har rätt att säga att religion är strunt. Jag förlitar mig på vetenskapen. Aldrig har det hänt att någon bunden till en saga, som islam, kristendom eller liknande, kunnat bevisa för mig att det som står i dessa fiktiva böcker är sannt. Jag hade Jehovas här en gång för typ 2-3 år sedan. De hade givetvis beviset på ett gud finns. Ja, shov me sa jag. Han tog med brinnande intresse upp bocken och slog upp en sida och läste högt för mig. Kommer inte ihåg de exakta orden, men det skulle lika gärna kunnat vara en rad i Sagan Om Ringen där det står att "Gandalf finns". Detta var då beviset...

Så, vi i Sverige, där ca 85 % inte är troende, vi måste kunna få säga att gud inte finns. Om jag vill rita en bild på Jesus utanför en krog så står det mig fritt att göra så. Gillar du inte bilden? Fine, du behöver inte, men mordhota mig inte för det. Då är det DU som har problem, inte jag. Detta argument går inte att förbise.

Jag traskar inte hem till Familjen Kristen och klottrar på deras vägg "Upp å hoppa Jesus så ska du få en polkagris i arslet!" DET hade varit respektlös. Då TVINGAR jag på någon min åsikt.

Om jag vill hålla ett föredrag om att muhammed var en pedofil, så kan jag ha det. Speciellt i ett frivilligt sällskap som en föreläsning på ett universitet. Det finns väggar där som gör att om du inte är där inne så slipper du höra det. Gillar du det inte?

Gå...inte...dit!!!

Vill DU hålla föredrag om att Jesus finns? Självklart, gör det. Det står dig till och med fritt att gå hem till mig och PREDIKA utan att någon gnäller om det. Eller? Om jag skulle knacka dörr om att islam är ett fantasifoster, ja då skulle det bli ett jävla liv. Vänta nu, detta går inte ihop!

Kontenta: Lars gör helt rätt som visar att han har en poäng. Han har all rätt att visa de bilder han gör och prata om det han gör. Ska han inte få göra det, då måste vi bannlysa ALL form av satir, av ALLA religioner. För hur ofta har något hamnat i nyheterna för att ha förolämpat Jesus och hans farsa? Nej precis.

Så, om vi nu inte får säga vad vi tycker och tänker, vi får inte yttra oss om det vi gör, då vill JAG ha ett förbud mot att öppet få visa sina religioner. För JAG blir förolämpad av idiotin kring det och all skit det drar med sig.

ELLER, så fortsätter vi med yttrandefrihet där jag har rätt att rita muhammed/jesus hur jag vill på en frivillig förelösning i Karlstad.

För DU har valet att INTE gå dit!

Här har ni föresten idioterna som störde i Karlstad:Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback