Rage Comics - In Real Life

Dessa tecknade gubbar överallt!

Har ju blivit en stor trend, med alla olika ansikten, forever alone och liknande. Hittade denna lilla kortfilmen där de försökt efterlikna det "på riktigt". Riktigt kul.

I give you Le Faces:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Robin Williams - Weapons Of Self Destruction

90 minuter Awesomeness

Robin Williams är en funny fucker, och här bjuds det på hela hans föreställning Weapons Of Self Destruction.

I give you Self Destruction:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Lars Vilks överfallen vid föreläsning i Karlstad

Äggkastning och mordhot

Jag inleder med detta:

Det finns en Facebookgrupp om detta event med, och givetvis stormar det lite där nu. Men jag citerar en av rösterna som sätter det rätt exakt. Neutralt och vettigt:

Mensur Geci: "Ni talar om yttrandefrihet? Ni kom till detta land precis som mig för att ni inte fick säga vad ni vill, vi levde i förtryck och vår önskan var att tala i det fria, eftersom det är en av demokratins starkaste grundregel. Så kom inte idag och säg att en man inte ska få säga vad han vill, spec i ett land som inte är erat, ni slåss för samma sak, ni förtrycker han precis som vi blir förtryckta i våra länder, det är upp till oss att visa att vi är bättre människor än det och lyssna på vad allihopa har att säga, vi ska vara ett föredöme för detta, inte försöka köra på samma metoder som vi blivit utsatta för. Jag håller inte med det Lars gör, men det fria ordet är det fria ordet."

Som vanligt när Lars  pratar öppet så får han inte prata under det vi väljer kalla yttrandefrihet, utan måste störas utav individer som lever i det förflutna och förlitar sig på något som kallas religion. Att leva så står dem givetvis fritt.

Han råkade dock även denna gången ut för mordhot, skälsord och dessutom ett matigt inslag, äggkastning. För att citera The Penguin i Batman Returns:

"Why is their always someone who brings eggs and tomatoes to a speech?"

Jag själv gjorde en smarrig omelett igår, ett mycket bättre utnyttjande av denna tillsynes vita oskyldiga sfär av mat. Andra, ja, de hittar ovanligt kreativa sätt att nyttja dess kladdiga innehåll till tonerna av ”Allahu akbar”.

Lars hade alltså föreläsning på universitetet i Karlstad om yttrandefrihet. Något som alltså råder i detta landet. Ingen gnäller om Jesus ritas upp på ett karikatyriskt sätt, men när muhammed visas utanför en bar, som nu i karlstad, ja, då passar det tydligen utmärkt med mordhot. Och det var faktiskt bra detta hände, då får han sin poäng bevisad än en gång. Så jag tycker istället vi ska tacka dessa störande ouppfostrade individer som bevisar igen att han uppenbarligen har rätt. Vi HAR inte yttrandefrihet inom vissa områden. Som han säger i slutet på sita filmen jag bifogar, att det är synd att man inte kan utbyta civiliserade åsikter på ett universitet.

Hade vi haft det yttrandefrihet hade detta inte hänt och ingen hade brytt sig. Nu kan man tycka att han visar dåligt med respekt? Nej, det gör han inte enligt mig. Vi HAR yttrandefrihet. TYCKER du en TECKNING är stötande på en fantasifigur som aldrig funnits, titta inte på den. Så enkelt är det.

JAG har rätt att säga att religion är strunt. Jag förlitar mig på vetenskapen. Aldrig har det hänt att någon bunden till en saga, som islam, kristendom eller liknande, kunnat bevisa för mig att det som står i dessa fiktiva böcker är sannt. Jag hade Jehovas här en gång för typ 2-3 år sedan. De hade givetvis beviset på ett gud finns. Ja, shov me sa jag. Han tog med brinnande intresse upp bocken och slog upp en sida och läste högt för mig. Kommer inte ihåg de exakta orden, men det skulle lika gärna kunnat vara en rad i Sagan Om Ringen där det står att "Gandalf finns". Detta var då beviset...

Så, vi i Sverige, där ca 85 % inte är troende, vi måste kunna få säga att gud inte finns. Om jag vill rita en bild på Jesus utanför en krog så står det mig fritt att göra så. Gillar du inte bilden? Fine, du behöver inte, men mordhota mig inte för det. Då är det DU som har problem, inte jag. Detta argument går inte att förbise.

Jag traskar inte hem till Familjen Kristen och klottrar på deras vägg "Upp å hoppa Jesus så ska du få en polkagris i arslet!" DET hade varit respektlös. Då TVINGAR jag på någon min åsikt.

Om jag vill hålla ett föredrag om att muhammed var en pedofil, så kan jag ha det. Speciellt i ett frivilligt sällskap som en föreläsning på ett universitet. Det finns väggar där som gör att om du inte är där inne så slipper du höra det. Gillar du det inte?

Gå...inte...dit!!!

Vill DU hålla föredrag om att Jesus finns? Självklart, gör det. Det står dig till och med fritt att gå hem till mig och PREDIKA utan att någon gnäller om det. Eller? Om jag skulle knacka dörr om att islam är ett fantasifoster, ja då skulle det bli ett jävla liv. Vänta nu, detta går inte ihop!

Kontenta: Lars gör helt rätt som visar att han har en poäng. Han har all rätt att visa de bilder han gör och prata om det han gör. Ska han inte få göra det, då måste vi bannlysa ALL form av satir, av ALLA religioner. För hur ofta har något hamnat i nyheterna för att ha förolämpat Jesus och hans farsa? Nej precis.

Så, om vi nu inte får säga vad vi tycker och tänker, vi får inte yttra oss om det vi gör, då vill JAG ha ett förbud mot att öppet få visa sina religioner. För JAG blir förolämpad av idiotin kring det och all skit det drar med sig.

ELLER, så fortsätter vi med yttrandefrihet där jag har rätt att rita muhammed/jesus hur jag vill på en frivillig förelösning i Karlstad.

För DU har valet att INTE gå dit!

Här har ni föresten idioterna som störde i Karlstad:



Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Vägen hem

Frustration

Trött efter att ha gått upp kl 03:45 söndagsmorgonen blev det en lång dag. Jag började röra mig hemmåt runt 6 eller något från Nelly och resan var lång. En redbull höll mig vaken. Men tröttheten satte in och jag hitade intressanta saker att utöva min irritation på. Bland annat tyckte jag det var otroligt opassande att jag hade så abnormalt många mötande bilar, som alla bländade mig.

Bilköer efter bilköer. Vad hade de gjort dessa människorna. Varför samåker de inte? Varför just denna tidpunkten. Jag förstod inte och satt och svor i bilen då mina trötta ögonen kände sig osedvanligt förolämpade av dessa ansvarslösa bilister med lamporna på. Mitt i natten. Usch!

I give you irritaion:


Jag har nu lugnat ner mig lite och insett att mötande bilar inte är helt ovanligt i ett land som ligger så långt fram som Sverige. Men tycker fortfarande det var alldeles för många mötande på rad. Faktiskt!!!!!

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Stylist-Lisa

Dagen till ära utsläppt från daghemmet utan skötare

Våran duktiga stylist med tillhörande hjälp, som jag TROR hette Lovisa. Lisa sitter ju inspärrad på ett daghem annars men de brukar släppa ut henne kraftig medicinerad för att hjälpa oss med stylig. Hon blir ju så glad då.

Det är dock ingen risk hon flyr då hon, som ni ser, förflyttar sig med hjälp av en kontorsstol pga avsaknad av ben. Stackarn, hon når ju inte alla hyllorna...

I give you Lisa + Skötare:



Och givetvis skojjar jag. Lisa är en alldeles fantastiskt go tjej som kryddar tillvaron på Nelly med sin närvaro. Alltid ett nöjje att jobba med dig vännen :)

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

Söndagens modeller

Julie & Zoe

Duktiga Julie från Danmark och Zoe från...ja, var det göteborg eller Stockholm? Kan inte erinra mig för tillfället. återkommer kanske med en rättelse. Härliga modeller iaf. Det som är roligt med Julie är att hon kan se gravallvarlig ut på bild. Nästan man blir orolig hon vet om allt dåligt du gjort i hela ditt liv och vill du ska veta det. Men rätt som det är så river hon av ett leende och man känner sig trygg igen.

Jag kommer dock aldrig lära mig danska, förlåt Julie :)

I give you Dubbelt upp:



Och där tittade Regina fram igen ja. Hon kunde inte hålla sig ifrån ett till inlägg här givetvis.

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Regina

Master of Ansiktsmålning

Hade äran att jobba med Regina igen i söndags. Denna duktiga, snälla o goa Mua från Götelabööörg. Här bjuder jag på en bild i början på dagen, och för att sedan notera den sista timmens smått seglivade sista minuter. Som ni ser planerar hon på två olika sätt i bilderna, givetvis båda lika effektiva...

I give you the Reg:



Ok, jag erkänner, jag lyckades ta bilden när hon blundade ;)

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Mer från Mässan

Bara några bonus från mässan.

Ja, Vin & Deli-mässan dvs. Var där och hjälpte till med lite foto. Och det var ju inte bra. Av npgon anledning blev ju mina bilder bara sneare och sneare under kvällen. Till slut fick jag bara med golv och tak och jag stod och hängde vid en pelare och fräste åt människor som kom nära och skrek jag skulle fota deras döttrar...

Eller så gick det kanske inte till å, men visst hade det varit underhållande ha ha ;) Nej, denna killen dricker ju knappt, så varför skulle jag börja i jobbet ha ha ;)

I give you A few more:




Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

Bad Lip Reading

Lysande kanal på YouTube

Här har ni något att sätta tänderna i på YouTube. En kille som dubbar lite blandade saker, nu främst valkandidaterna i USA. Extremt kul och väldigt välgjort. Jag bifogar generöst nog ett exempel nedan.

I give yoy BLR:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Dagens Jobb

En mässa gick av stapeln!

Och sicken succe! utsällt. Galet mycket folk. Och där var jag och föreviga spektaklet. Här kommer sn spontan bild av några av de ansvariga. lite Obama.känsla sådär. Snackar om när missilerna ska avfyras mot Kuba eller något. Sen även Mr Toilett förevigad. Bara för dig :)

I give you Top meeting:



Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Jacob Sutton's L.E.D. Surfer

Ibland vill man bara pyssla med rörlig bild.

När man ser såna här vackra skapelser så blir man dessutom nästan sugen på Snowboard med. Men bara nästan.

I give you Led Surfer:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


ZCorp's 3D Printer

Detta är coolt!

Och lite smått svårt att greppa hur det går till?

I give you 3D Printing Gone Awesome:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Henry & Aaron - IT'S A SNAP!

Skön reklam för universitet!

I give you Snap:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Location Scouting

Mötte upp Jeanette

Jag och Jeanette ska ju fota en ny tjej snart här i stan, så vi bestämde oss för att ge ett nyss hus en chans. jag tror det finns stora möjligheter här, inte bara för en plåtning, utan flera faktiskt. Ett litet smakprov av vad vi gick igenom ikväll kommer här.

I give you Modern Style:



Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

Big Bang Theory

Yes, då var det klart.

Fyra och en halv säsonger senare så har jag plöjt igenom alla avsnitten. Det tog ett tag, men till slut gav jag det en chans. Och vilken succe. Fullkomligt glimrande bra!

I give you Awesomeness:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Det oändliga mörkret

Jupiter & Venus

I detta oändliga mörker vi kallar rymden, universum, kosmos och allt annat, så är det ju lätt att tro det är ett enda mörker. Men riktigt så är det ju inte. Det finns miljaders miljarder stjärnor där ute. Vi här har ju våran egen, solen även kallad. Och denna kvällen gav den ljus, som så många nätter annars, till 2 väldigt avlägsna himlakroppar.

Det är ibland svårt att förstå hur stor rymden är, och att det faktiskt finns planeter där ute. Vi har alla sett bilder på dem, men det är svårt att greppa de finns. En annan planet. Ja, OM de finns behöver man väl ett jätteteleskop?

Ligger väl en smula sanning i det, om man ska se dem bra. Men, tro det eller ej, man kan faktiskt se vissa planeter. Och jag har aldrig tänkt på det, men de syns där, mitt i det oändliga mörkret på himlen, upplysta av vår egen stjärna, Solen.

Så, mina damer och herrar, jag ger er något fantstiskt ikväll, nämligen Jupiter och Venus. Det ÄR faktiskt helt otroligt häftigt, vi kan se ANDRA planeter!

I give you The Planets:


Venus


Jupiter uppe till vänster, Venus till höger.

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


En andra födelsedag

Vissa har det lyxigt

Denna gången är det jag. Som får en extra dag med födelsedagstårta. tack till goa Anso som bakat en riktigt mastig chokladtårta till mig. Denna kryddades med hallon och grädde. Tack snälla du för en jättetrevlig kväll!

I give you Tårta:



Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Damn it!

Jag saknar denna Halsduken :(

I give you Lost Stuff:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


My hero

Pappas bortskämde dotter fick sig en överaskning.

Detta är kul! Älskar denna farsan ha ha.

I give You The respect of a 45:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Love Hurts

No Shit!

Här kommer en favorit i repris. Smärta är kul, iaf på film.

I give You the Angel Of Pain:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


En glad alla hjärtans dag önskar jag er!


Tack alla mina vänner!

För den enorma mängd grattulationer jag fått!!

Överväldigande måste jag säga. I vissa lägen är det där med Facebook en riktig egoboostare :) Jag glömmer alltid bort sånt där, och kolla när folk fyller år på fb, men ska försöka. Man blir ju så glad när så många hör av sig :)

Jag tillbringade iaf dagen i Stockholm hos Micke & Carro, med gästande Magnus Nordstöm. Vi skulle köra ett Matrix-maraton som jag tackade ja till, men hade då glömt bort jag fyllde år dagen efter ha ha. Så det blev en överaskning för alla när jag insåg detta. Vaknade upp till ljudet av tårt-tillverkning. Magnus som är kock, hade slängt ihop en alldeles förträfflig tårta. Vilken mysig dag det blev. Sedan gick vi ut och käkade lite med. Mycket nöjd med allt. Så tack mina vänner som förgylde dagen på alla tänkbara sätt.

Det är inte mer än rätt jag visar lite bilder på dagen, speciellt på vackra Micke och mig då.

I give you, my friends ;






Tack igen mina goa vänner :)

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

Anso har en måne i badrummet!

Och växterna jagar den!

I give you The hunting of the moon:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Streets on fire

Iaf på Herrhagen!

Vet ju inte hur ni har det då, men här är det så varmt så det ångar om gatorna.

I give you "inte helt sant det är om värme"


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Well, the front fell off!

Hysteriskt kul.

I give you Boats:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


James Crabtree - Jump!

Ny serie med James!

Lite nya bilder på den fantastiska James från London. Denna gången lite mer luftburen än vanligt. Känslan är lite mer råare och mer "obearbetad" med en känsla av ett urval för editorial. Lite på skissbordsstadiet, om ni fattar. Anyway, jag älskar det bleka svarta och färgerna ovanpå. Vad tycker ni?

I give you Jump:



Foto/Retusch: Magnus Svensson, Maz Studios
Location: Nelly
Modell: James Crabtree
MakeUp: Marie Farah

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

Stuff People Say to Photographers

True!

I give you underhållning:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


DOX - Girl model

Bra dokumentär på SVT Play

Nodelbranchen är säkerligen i gemene mans ögon lyx, flärd, guld och gröna skogar. Så är det naturligtvis inte. En del modeller lever givetvis på detta, eller självklart många, men vägen dit kan vara lång, hård och kantad och skit, rent ut sagt. Men även på toppen är det hårt arbete som gäller, tro inget annat.

Kommer ihåg en modell vi hade på nelly, Martina. En av de duktigare jag fotat där, skötte sig exemplariskt hela dagen, gnällde inget, kunde följa instruktioner, vänlig och social. Jag fick någond ags enare höra hon egentligen var väldigt sjuk. Hon hade till och med varit och spytt på toaletten. av detta hörde jag inte ett knysst. Fantastiskt helt enkelt. Skulle du orka med sådant?

Jag skulle inte det, när jag är sjuk är jag förmodligen en fjolla. Men å andra sidan, är inte alla killar det ;)

Nu är det dock itne så att alla modellerna hamnar på en agentur som mikas, Stockholmsgruppen eller liknande. många hamnar i klorna på idioter som mer eller mindre utnyttjar dem. tjänar pengar påd em utan att de får något tillbaka. Och som ung tjej, kanske 13-15 år, då är världen utanför hemmets 4 väggar kanske inte så självklar. Vem kan man lita på, söka trygghet hos, osv osv.

På rak arm kan jag säga att i Sverige har jag både sett, hört och läst om en "agentur" som kallar sig "Heartland Agency" där du som "aspirerande modell" får betala en ansenlig summa pengar för att få vara med hos dem. Sen måste du fotas lpande och betala igen. Ingen, och jag menar ingen, agentur tar betalt för sina modeller för bilder.

Jag somf otograf, om du kommer till mig för bilder, JAG tar betalt. ibland kan en agentur hänvisa tills oss somf fotografer. men att som agentur ta betalt på så sätt, det är bluff. Nu kanske de ändrat, jag vet faktiskt inte. hörde dock ett reportage senaste vid jul om dem, då gällde samma sak.

Här kommer en dokumentär på SVT Play som heter Girl model, där vi får följa en 13-årig liten tös som slungas ut i den hårda världen. Modigt, måste jag säga. men det resulterar i stora skulder för hennes fattiga familj. Jag hoppas det har ordnat sig för henne nu, men kolla in den. Den är nyttig att se, men representerar givetvis inte industrin överlag. men man bör ha det i baktanken att vara försiktig.

I give you Girl Models:

http://svtplay.se/v/2701669/dox/girl_model

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Emilia

Passade på

När jag var i Stockholm hos Micke & Carro senast kunde jag inte låta bli att knäppa ett par bilder på deras genomsöta lilla Emilia.

I give you The Kid:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

OK Go - Needing/Getting

Ny Awesome Video!

I give you The Dudes:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Prime Burger N.Y.

Hit ska jag!

Har ju alltid velat åka till N.Y, och detta är ett ställe jag vill besöka. Gammalt ställe som verkar stannat lite i tiden. vilken upplevelse. Snyggt filmat dessutom.

I give you Prime Burgers:


Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Oldie Från nelly

Eller egentligen inte.

Kanske ett år eller liknande. Men tillräckligt gammal för att efter ha räddat filerna efter en krash och filnamnen försvunnit, så har jag glömt hennes namn. Nu har jag kollat agenturer till förbannelse men hittar henne inte ha ha. Har dock för mig hon var danska. Men tills jag hittar namnen på henne får ni nöja er med...bilden!

I give you...Unknown:


Foto/Retusch: Magnus Svensson, Maz Studios
Location: Nelly
Modell: Ja, ja, ja, jag letar :)

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Mutant - Kunskapens Pris

A Tribute to the Geeks

Under hela min uppväxt var jag en riktig geek. Jag vet inte om någon av mina läsare spelade rollspel när de va yngre, eller för all del nu, men detta är för er. och för mig själv :)

De flesta spelade nog Drakar & Demoner, men min favorit var utan tvekan Mutant. I ett framtida Sverige, efter katastrofen, lever människor i symbios med muterade likasinnade, djur, robotar och allehanda figurer. Det som gjorde det hela så intressant var att handlingen var förlagd just till Sverige. De flesta städerna var borta och bestod av Förbjudna Zoner, där radioaktiviteten var såpas hög så man inte kunde vistas där. Men där inne fanns spår av den teknologi som en gånge xisterade. Laservapen, bilar, datorer osv osv. Charmen med allt var att sådana saker var extremt sällsynta. Världen befann sig snaare i någon sorts western-era, kryddat med teknologi.

Allt sedan jag började spela detta ville jag se ett epos i film-form. Svensk givetvis. Det närmaste man kom var Mutant Chronicles, en amerikansk film tror jag. Grunden finns där, ett gäng väldigt blandade människor beger sig ut på äventyr, men det spårar givetvis ur. nej, jag ville ha en svensk film. Fy fan va jag längtade efter det.
Men så för några år sedan stötte jag på en titel, "Kunskapens Pris". En kortfilm på 20 minuter, lågbudget förvisso, men den satte känslan EXAKT för mig. Åtminstonne för de områden man får se på landsbyggden. Vi rör oss aldrig i de större städerna. Men ändå. Jag fick tag på den till slut via en piratbukt nära dig, tyvärr. Jag hade gärna köpt den, men tyvärr var den slut.

Nu hittade jag den dock på Vimeo i sin helhet, och givetvis måste jag lägga upp den här. Det är en lågbudget-rulle givetvis, men välgjord för den delen. Så, finns det några Mutant-fans bland er, så är detta för er. Jag skulle börja spela det alla dagar i veckan om jag fick chansen.

Se, Erik, Jens, Wiklund, när kör vi ;)

Edit: Läste precis att en av tecknarna till sista upplagan av Mutant, från Järnringens förlag, ligger bakom filmen. Det förklarar givetvis en väldans massa varför tonen är så korrekt genomsyrad av Mutant.

I give you Kunskapens Pris:


Mutant, alltid i mitt hjärta!

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Specialfälgar 2012

Kallendern är klar.

Så, nu var det då dags att släppa bilderna till kallendern till Specialfälgar. några fotades av mig här i Karlstad och resterande av Photoagency runtomkring Göteborg.

Lite har ni sett från min BTS-film med Janina Näslund. Bilden till Kallendern kan dock släppas först nu. Detsamma gäller Helena som jag även fotade här i Karlstad. båda ute vid hamnen faktiskt.

Tack alla inblandade för ett superjobb och eran trevliga arbetsmoral och attityd. Sånt noteras alltid med en stjärna i kanten :)

I give you The Girls 2012:



Foto/Retusch: Magnus Svensson, Maz Studios
Location: Karlstads Hamn
Kläder: Janina bär latex från designern Sophie Nauclér



Foto: Photoagency.se
Retusch: Magnus Svensson, Maz Studios
Location: Göteborg med omnejd.

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

Louis Vuitton

Hantverk på den lite högre nivån

Jag har alltid respekterat hantverkare, vad de än må göra. Människor som är så extremt duktiga på det specifika de gör imponerar på mig. Häromdagen såg jag en japan som var expert på att stryka skjortor till exempel. Jag har aldrig sett någon strykigt en skjorta så snyggt, precist och bravur. Att verktygen de använder oftast tillhör den gamla skolan med, ja, det gör det ännu charmigare.

Här har vi några som verkligen vet vad de gör. Plötsligt har man lite mer förståelse för varför de tar ut de priserna de gör. Jag tycker det är både roligt och avslappnande att titta på sånt här, speciellt när det handlar något man brinner för själv, mode.

I give you The Making Of Art:



Kolla även in hemsidan för några otroligt vackra kortfilmer om deras produkter och tillverkning.
http://www.louisvuitton.eu/front/#/eng_E1/Journeys-section/Achieving-perfection

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Annicka & Henrik

Bröllop

Hade missat att lägga upp bilderna från Henrik och Annickas bröllop i somras. Tack mina vänner för en underbar och givande dag. Allt sköts utan blixtar.

I give you The Wedding:


















Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Nelly Colors

Ni har väl fått senaste Nyhetsbrevet från Nelly?

Bra. Har gjort lite jobb till de nya bilderna med Photoagency.se Shoppa på nu hörni.

I give you Colors:






Foto: Photoagency.se
Retusch: Magnus Svensson, Maz Studios
Location: Nelly
Modell: Alex B
MakeUp: Marie Farah
Hår: Mathilda P

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


A Life Revealed

Sharbat Gula

Detta är fascinerande. Steve McCurry fotade en okänd tjej 1985 i ett läger. Bilden blev världskänd. Han hittade henne sedan 17 år sedan och tog en ny bild.

Läs hela historien här:
http://ngm.nationalgeographic.com/2002/04/afghan-girl/index-text

I give you Sharbat Gula:



Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Kända fotografier med sin skapare

Detta är intressant

Ni känner säkerligen igen många av dessa fotografierna, men vet ni vilka dess skapare är? Jag visste ärligt inte om de flesta av dem, så därför är detta intressant och spännande tycker jag.

I give you The Masters:


Jeff Widener holds his photo of Tank Man in Tienanmen Square from 1989.

Steve McCurry holds his 1984 photo of a young woman from Peshawar, Pakistan. "I looked for this girl for 17 years and finally found her in 2002. Her name is Sharbat Gula."


Neil Leifer holds his photo, Ali vs. Liston, which he took on May 25, 1965 in Lewiston, Maine.

Bill Eppridge stands with his photo of Robert F. Kennedy after his assassination on June 5, 1968.


Elliot Erwitt: "The picture I am holding was snapped in 1974 just across the street from my apartment in New York's Central Park. It has been 38 years since that event and sadly I have lost track of the participants."


Brent Stirton: "This is Virunga, the first National Park in Africa, in the Democratic Republic of Congo. The Silverback Mountain Gorilla, along with 6 females, had been killed by a group trying to intimidate conservation rangers into being less proactive in their efforts against poaching & illegal charcoal making.

There are only about 40 of these Silverbacks in the world, so the Rangers were devastated at the assassination. This procession went on for about 5 kms, moving the 600 pound body over hills & through the forest. Over 120 of these rangers have died in the last 10 years doing this job; most make less than $10 a month. They're heroes, there's just no other word that seems appropriate to describe these incredible African men."


Brian Smith: "The magic of photography happens when you don't see what's coming next."
Brian Smith: "The magic of photography happens when you don't see what's coming next."


Douglas Kirkland: "This is from my Evening with Marilyn."


Harry Benson: "Brian Epstein — Beatles' manager — had just told them they were number one in America, and I was coming with them to New York, 1964."


Karen Kuehn: "From the 1993 Cats Story shot for National Geographic. The director Thomas Kennedy asked me to shoot an entire story about 'cats.' He did not want it to be typical! So problem solving this assignment was good fun. The Russian Blue Cat and Ballerina legs was inspired by George Balanchine — he used the idea of cats landing always on their toes to teach his dancers."


Lyle Owerko: "No one knew such a beautiful warm day would serve as the backdrop to one of the most painful and confusing events to the heart of mankind. This picture is one small part of such a huge event that ties the threads of thousands of stories and millions of people together.

Written words will never convey the whole scope of the event, nor even summarize the sounds, the smells or even the voices that are frozen in my memory bank from that day. I did the best job I could in photographing 9/11 so that future generations would have an idea of the scope of what happened, to have the evidence of how innocence can so easily be snatched away in a razor's edged moment of time.

My hope is that in time the wounds and pain will heal and that wisdom and peace will prevail among the darkness of this event, so that humanity can move forward into a time of grace and understanding."


Mary Ellen Mark: "I am holding my photograph of Ram Prakash Singh and his beloved elephant Shyama — taken in 1990. Ram Prakash Singh was the ringmaster of "The Great Golden Circus." The photograph was done in Ahmedabad India. This was part of my Indian Circus Project.

I love India and I love the circus so photographing eighteen circuses all around India was an incredible experience. Unfortunately, Shyama died a few months after this photograph was taken. Supposedly he succumbed to a poisoned chapatti. Ram Prakash Singh was heartbroken. Me also."

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2012
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja

RSS 0.91

Blogg listad på Bloggtoppen.se bloglovin