Århundradets skivomslag

En teaser

Jag har länge funderat på att samla ihop de värsta skivomslagen, eller de värsta familjeporträtten eller liknande och göra något kul inlägg. Men så stötte jag på detta skivomslaget från en annan blogg som gjorde något liknande. Så jag kunde int ehålla mig från att ta med det.

I give you the Lucky Five:


På bilden ser vi fem män. Fyra av dem hatar den femte, och ett överhängande hot om våld hänger i luften. Anledningen är uppenbar; Den lila herren ute till höger spelar kornett, skithögt, rakt i ansiktet på de övriga.
Han har till och med tagit på sig ett bögigt njurbältet för att kunna komma upp i abnorma volymstyrkor utan att något brister i bukpartiet. Vi vet inte hur länge han har stått där och spelat, men alla som hört det potentiella ljudtrycket från en kornett på två decimeters avstånd förstår att varje ton skär genom märg och ben på de stackars frälsningsmusikerna.

Mannen som är mest utsatt, och vars trumhinnor lär ha sprungit läck för länge sen, sitter ned med imponerande kass hållning och nollställd bedjande min. Han sitter uthasad på stolskanten så att låren pekar nedåt, med skuldrorna framskjutna och armarna hängande närmast förlamade längs sidorna. Till höger bakom honom ser vi en kille med någon sorts dam-polo med alldeles för korta ärmar, och en majestätiskt gles mustasch. Varför var det ingen som sa till honom att det är ett fullständigt dödfött projekt att försöka styra upp en stilig mustasch när man har tunnare skäggväxt än de flesta korta tanter kring 70-strecket? Lite som mig själv med andra ord.

Bredvid honom står en snubbe som vi inte ser mycket av, mer än en bister min och en blick med djupaste kornetthat.

Intill honom däremot, finner vi den i gänget som ser mest trolig ut att kunna explodera. Hans framskjutna ansikte och intensiva blick vittnar om att han nog kommer vara den av herrarna som kliver fram och drar en gräns för det hela, kanske genom att vänligt men bestämt föra upp hela kornetten i blåsarens köttros.

Gemensamt för åhörarskaran är att de har mycket långa armar, och även hos denna killen hänger de lealöst längst sidorna.

Hur dramat löste sig är oklart, men man kan tänka sig att det blev en aning spänt i gänget och att ingen talade högt om att de en gång varit en fjollig kvintett."

Stay Beautifull Baby

/// Magnus Svensson 2011
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Kommentarer
Postat av: P

Den förbannade herren längst till vänster, är inte det Johan Glans?

2011-09-19 @ 22:35:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback