Musikåren

Good old times

I mina tidigare år var jag inte bara intreserad av grafik, utan även musik. Då hette den coolaste datorn AMIGA och jags att med program som exempelvis ProTracker. Amigan hade dock bara 4 kanaler att leka med, så musiken var tämligen begränsad. Med det menas att man kunde bara spela upp 4 samtidiga ljud. Så, man lärde sig helt enkelt att fuska, på ett sätt. Man samplade och krånglade, la in flera ljud i ett spår för att få det att låta som om en låt bestod av fler än just 4 samtidiga ljud.

Jag var aktiv på något som kallades "scenen" som musiker och var medlem i diverse grupper genom åren, hade med musik på toplistor världen över och jag älskade det. musiken var extremt viktig för mig. Det är den fortfarande, men jag hittar inte längre tid för det. Det är förmodligen en sanning med viss modifikaton. Tid kan man alltid hitta, men idag är det inte bara att leka med lite samplingar osv. Idag är det mixande, mastrande hit och dit. Och jag lider lite av det där att ska jag göra något ska  det vara ordentligt. och att bara kunna mastra, ja, det är ju ett yrke i sig, så jag orkar aldrig ta tag i det där.

Men visst skulle man kunna börja med det för skojs skull. Så här kommer iaf den sista låten jag gjorde. Det var det första, och då enda, låten jag gjorde i musikprogrammet Reason. Jobbet var åt Färjestads hockeylag. Jag van det pitch vi hade med hjälp av låten tror jag som jag gjorde en grov skiss på över natten, ritade bildmanus och det där. Jag regisserade och filmade sedan allt, medan Kamran, en klasskompis, klippte ihop allt.

Filmen spelades sedan innan varje match i hallen på TVn i taket, smat sändes som reklam på TV, till vilket vi även klipte ihop en 30-sekundare samt 15. 30 sekundaren mixade jag om till en uptempolåt dock. Jag började faktiskt även på en dansversion av låten. Bifogar den här under. Den är dock ofärdig och okomplett på alla tänkbara sätt :) Men, känslan finns där iaf som jag ville åt. Hoppas bara jag kan ta mig i kragen och slutföra den!

I give you Maz, the musician:

Maz - FBK Heroes (final) by Magnus Svensson


Maz - FBK Heroes (WolfPackRMX)-Draft03 by Magnus Svensson

God Jul & Gott Nytt År

/// Magnus Svensson 2011
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback