Dryga Jävla Stockholmare

Det är ju inte så ovanligt!

Ja, att man får höra alltså. Dryga, jobbiga, stöddiga och andra osmickrande attribut har man ju hört. Men jag har alltid funderat på hur bra det där stämmer. och jag tycker man kom fram till rätt snabbt att det nog ligger en levande hud begraven. på något sätt.

När jag började hänga i Stockholm så hade jag svårt att hitta dessa stöddiga jävlar. Folk var hjälpsamma och trevliga. Givetvis fanns undantag, det gör det alltid. men en teori tog form och så småningom var jag övertygad det fanns stöddiga Stockholmare. Eller 08:or. MEN, det är de som FLYTTAT dit. För de verkar tro att det är så man ska vara. Gå på Stureplan och dryga sig. Visa mindre respekt och bråka och vara allmänt jävla skitjobbig. Och gärna lägga på en overklig mängd stockholmska.

Min farsa är ju en riktig söderkis, och föra några veckor sedan när jag var i Stockholm och satt på bussen så började jag prata med ett äldre par. De hade bott där hela sitt liv och mannen i paret var en riktig söderkis han med. De var så trevliga och rara och började berätta lite historia. Så gjorde även jag om min farsa osv. De frågade vad jag gillade Stockholm, och jag sa jag älskade det och gärna skulle flytta dit. Detta verkade roa dem och de blev glada. Jag sa att även jag hade haft fördommar men att de sedmera lagt sig till ro när jag insett att invånarna VAR trevliga. Bortsett från de som flyttar dit då.

Sen häromdagen hittade jag detta, vilket var väldigt underhållande.

I give you my Theory:Kunde inte låta bli att lägga upp detta då det uppenbarligen är fler som insett faktumet :) Så, stöddiga nybyggare i Stockholm, tagga ner istället. Sluta dryga och var trevliga istället. Så kanske stockholmarna får ett trevligt rykte igen. Själv brukar jag jämföra mig med fotografen i "Bröllopsfotografen". Åtminstonne första halvan av filmen då. Liten rädd värmlänning, vilsen och blyg. Och en smula töntig då...

Kramis & Kjeerleek

/// Magnus Svensson 2011
\\\ Maz Studios - Om Flickan Själv får välja


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback