Lussebullsjulbakningsfärdighetskväll...och mjölk.

The Deg is on!

Såja, för andra året i rad (värsta traditionen nu) så begav jag mig över till brorsans ide för vintern där han radat upp ingridienserna för kvällens julbak. lussebullsfärdigheterna skulle än en gång tas fram i midvinternatten. Vi inledde dock denna precisionsövning med ett glas must, allt för att komma i stämning, så att säga. Sedan var det bara till att hugga in. Jag inleder detta eminente bildspel genom att visa den fascinerande julpyntning brorsan hade åstadkommit. Och jag påpekar...det enda han åstadkommit.... Impressive... ;)

     


Nåväl...
Skiten ska sedan jäsa i cirkus 1 timme. Den tiden spenderades i soffan med en film i dvdspelaren. Balls of fury, för övrigt. Eller ja, eftersom intressepilarna viner om mig idag så var det bara slutet på filmen vi kollade. Det planerades lite julklappar för föräldraskapet också. Allt i sällskap av en glas baileys.

    


Sen var då tiden inne för att börja fas 2 i projekt lussebullskväll. Knåda denna fasta, luftiga deg till en festival av lukt och visuellt fyrverkeri. Eller ja, färdigjäst degjäkel kort å gott. På fjärde bildens er ni även det fulaste lussebullen som någonsin dagens ljus. Ordet damp kommer in i mitt synfällt när jag betraktar denna handikappade degklump. mitt initierande försök misslyckades alltså fatalt. Se även efterbilden sedan, efter en stunds gräddning i ugnen. ingen vacker syn... INTE Ok!!!

    


Dåså, tillbaka till soffan, mer planerande av julklappar, kanske de viktigaste av alla julklappar, någonsin. Mina... En uppgift inte ens den mest väletablerade broder kommer ha lätt med.  En Maz är en kräsen varelse att tillfredsställa, speciellt så här i gå-i-ide-tider. Sedan..back to the ugn... På femte bilden har det smugit sig in en dvärg i köket. Efraehm hette han, och brukar annars dela ut julklappar i säffle... men han var ledig ikväll.

      


Slutet gott, allting glimrande flott. Kvällen semiavslutades i köket, med ett gäng lussekatter och ett glas kall mjölk. Shit, det e detta som kallas vardagslyx kom jag fram till. Resterande tiden spenderades i soffan, så bullarna fick lägga sig i botten på magen, till tonerna av en unrated version av Superbad. om du inte sett den, gör det. bästa highschoolrullen någonsin.

Men hur var det nu. Vad hände egentligen med den visuellt skadade lussekatten. Detta offer till bakverk jag lyckades pressa fram som ett första inspirerande försök till att verka huslig. Jodå, den gräddades, och förlöstes till denna utseendefixerade värld. men jag är inte sådan, jag värderade bullens innehåll. trots mitt yrke, så ser jag alltid till insidan först, hur annars skulle man kunna älska en sådan overkligt ful jävla bulle ;)

I'll give you, the lussekattsoffer:

image1020

The lussebull ... my precious ...


Kramis, Kjeerleek & God Jul till alla :)

// Magnus Svensson 2007
\\ Maz Studios - Om Lussebullen Själv får välja

Kommentarer
Postat av: Martina Michal

MUMS.... nu blev jag allt sugen på lussebullar. Får väl se till att baka imorgon.

Postat av: Sess

Jag som utbildad bagare skäms verkligen när jag ser detta Magnus, haha, hur kan man misshandla en stackars bulle på detta sätt, nee då, ärligt talat, man skulle kunna tro att du gått på tullholmen väääldigt länge!

2007-12-12 @ 20:14:03
Postat av: emem

hahaha :D du är så rolig!

2007-12-12 @ 21:46:49
URL: http://emems.blogg.se
Postat av: Bror

Hörru, vad då enda julpyntet!? De röda gardinerna då, två (2)adventstakar, en ovanligt snygg julstjärna i glas samt en 25 cm hög tomte (visserligen bakom en gardin där han stått sedan förra julen, men ändå). Sedan när bestämdes det att de detaljerna inte faller under kategorin "väldigt genomtänkt julpynt"? :)

Fast lussebullarna blev goda. Ha det trevligt i morgon!!! Och så ses vi på lördag när det är julbord (det är tur att du bjuder... "enda julpynt". Passa dig.)

2007-12-13 @ 00:24:18
Postat av: Maz

Bror: Det kallas humor, min käre bror. De som saknar det får inte följa med på julbord, så passa dig själv ;)

2007-12-13 @ 01:16:07
URL: http://mazstudios.blogg.se
Postat av: Angelica Jansson

Ojdå vännen, vilken feminin sida du visar på här, whay to go! ;) kramen

-Angi

2007-12-13 @ 17:30:37
URL: http://angelicajansson.blogg,se
Postat av: Wysteriia

Men Magnus for i helskotta! Sadar for man inte gora nar jag sitter fan pa andra sidan jordklotet dar lussebullar inte existerar! ;) *grr*

Det blir nog o fixa lussebullar sa fort jag kommer hem!

2007-12-14 @ 11:13:55
URL: http://Wysteriia.blogg.se
Postat av: Maysan

Hoppsan den där lussenbullen såg inte ut att gå av för hackor du, hehe. Vilken talang på att baka. Hurru du, jag tycker du ska länka mig också kom jag på nu :P hoho.
sköt om dig!
kram maysan

2007-12-16 @ 00:16:41
URL: http://mayagunnarsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback